От какво се нуждае спалнята в дома ни?

Макар и някои хора да използват спалнята основно за помещение за сън, тя може да се превърне в едно от най-симпатичните кътчета в дома! Функционален и уютен, този малък оазис би могъл да освежи облика на всички останали помещения. Ето някои полезни съвети от нас.

Полица за книги/сувенири

От какво се нуждае спалнята в дома ни? 1

Почти всеки дом разполага с множество книги и сувенири, които обикновено са скътани по шкафове и рафтове, заемащи голямо място в кухнята или хола. Сега е моментът от промяна и пренареждане! Инсталирайте в спалнята си полица или стилен рафт, наредете любимите си книги на него, добавете сувенири от пътешествия и спалнята ще придобие по-уютен вид. Освен това книгите са доказан метод за почивка и релакс на съзнанието. В случай, че площта в стаята е ограничена, можете да използвате някои трикове, спестяващи пространство. Например полици или фахове, поставени високо на стената. Обикновено тези места не са от най-използваемите, а във вашия случай ще се окажат дори предимство при избора на позиция за книгите.

Осветителни тела

В случай, че спалнята Ви не разполага с достатъчно прозорци, дизайнерите съветват да създадете така наречения „фалшив прозорец”. Той представлява дървена конструкция, монтираната на стената, която имитира тази на прозореца. Облепя се с красив тапет, огледало, стъклопис, собствени рисунки или снимки. Ако сложите в близост и осветително тяло, ефектът ще е прекрасен. А ако желаете мека, нежна светлина, луничките са винаги на Ваше разположение. В случай, че четете вечер, е необходимо да разполагате и с нощна лампа, за да запазите здравето на очите си.

Килим

От какво се нуждае спалнята в дома ни? 2

Нищо не може да съсипе сутринта Ви повече ако от мекото и топло легло стъпите направо на студения под. Действително това е доказан метод за събуждане, но далеч не толкова приятен. Килимът в спалнята е средството, чрез което помещението ще придобие по-уютен вид, а и ще е полезно за Вас самите. В случай, че не обичате големи постели под леглото и сте привърженици на по-изчистените подови настилки, заложете на малки килимчета от плюш, мемори пяна или лека памучна материя от двете страни на леглото си.

Огледало

Този съвет не важи само за суетните дами и господа, а има практическо приложение. Ако позиционирате огледалото срещу прозореца в спалнята, светлината ще се разпръсква по подходящия начин и ще ви позволява максимална видимост на дневна светлина. Това ще направи помещението по-светло и оптически по-широко.

Завеси

От какво се нуждае спалнята в дома ни? 3

Завесите са един от основните компоненти в спалнята, независимо дали ще са в ролята на леко и ефирно присъствие или основен акцент в помещението. Създават уют и гарантират интимност и красота. За солиден сън през деня препоръчваме автоматизирани блекаут завеси. Те изглеждат стандартно, просто способността им за затъмняване е неуспорима. Хубаво е завесите да са плътни, за да регулирате подаването на светлина в спалнята. Това ще запази наситеността на цветовете на килимите, спалното бельо и другите текстилни компоненти в помещението.

Ако желаете полезен съвет за закупуване или продаване на дом, екипът на Имоти Доверие е винаги насреща за Вас! Свържете се с екипа ни още сега!

Вижте също >> Хармонична спалня според Фън Шуй

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *