7 вещи, които ще направят дома по-уютен

Често се случва усещането за уют да липсва у дома и да на сме сигурни точно как да го създадем. Знаем основните вещи, които спомагат с това, ще говорим за тях и тук днес, но по-трудното е балансът в съчетаването на тези вещи, за да се стигне до уюта без да се получи затрупване и претоварване с излишни предмети. Уютът е нещо, от което всеки дом се нуждае. Той е усещане, създадено от комбинация между конкретни предмети, цветове, аромати. Един уютен дом не бива да е в нито една от двете крайности – нито голи стени, без декорации и креативност, нито затрупан с вещи. Представяме ви 7 примера, с които да вдъхнете уют вкъщи.

Свещи

7 вещи, които ще направят дома ви по-уютен 1

Свещите са идеално средство за тази цел, не само заради разнообразните си аромати, но и заради самата топлина, която създават, когато са запалени. Дори и незапалени могат да служат за декорация и украса. Различните им аромати имат релаксиращи и успокоителни функции, които гарантират усещането за уют.

Дифузер с етерични масла

7 вещи, които ще направят дома ви по-уютен 2

Функцията на дифузера е подобна като тази на свещите. На външен вид не би послужил толкова като декорация, но в зависимост от вида и аромата на маслото, с което е зареден, е доказано, че помага за концентрацията, успокоението, а защо не и уюта. Напълните ли го с любимото си етерично масло, целият ви дом ще бъде изпълнен с него. По този начин домът Ви ще носи свой характерен аромат и ще ви създава усещането за спокойствие.

Декоративни възглавници

7 вещи, които ще направят дома ви по-уютен 3

Декоративните възглавници са класическо средство за разкрасяване и вдъхване на живот, в което и да е помещение. Могат да бъдат наредени върху спалнята, дивана или столове и фотьойли, като декорация, а също да служат и за допълнително удобство. Предимството им е, че могат да бъдат в различни размери, спрямо вкуса Ви, също така чрез различни калъфки да създавате разнообразие.

Одеяла

7 вещи, които ще направят дома ви по-уютен 4

Функцията на одеялата е подобна като на декоративните възглавници. Преметнато върху гърба или перилото на дивана, то служи за украса и създава усещането за топлина и уют, но също така може да послужи като удобство, да омекотява или да стопли някого при нужда.

Килим

7 вещи, които ще направят дома ви по-уютен 5

Килимът е може би главното нещо, което е способно да направи огромна промяна в един дом. Не само промяна в стила и цялостната визия на помещението, но и да принесе едно ново удобство. Освен основната функция на килима, която е да прави подът, по който стъпваме, топъл, мек и приятен, уюта, който създава е незаменим. Един мек килим, съчетан по визия с останалия декор в помещението, е много по-уютен като усещане и много по-приятен на външен вид, отколкото „голият“ под, независимо настилката.

Растения

7 вещи, които ще направят дома ви по-уютен 6

Много хора ги избягват, защото не всеки харесва растения и не всеки е способен да се грижи за тях. Също така те са капризни и не винаги домът ни предоставя нужната светлина и атмосфера, за да могат да се чувстват добре. Въпреки това те са неизменна част от мисията за постигане на уют у дома. Нещо живо и красиво винаги създава приятна атмосфера. Стайните растения не изискват твърде много грижи, а придават живот на помещението, който с изкуствени цветя или друго, трудно би бил постигнат.

Лампички

7 вещи, които ще направят дома ви по-уютен 7

Лампичките са отличен вариант за внасяне на фееричност и уют у дома. Плюсът им е, че могат да бъдат използвани, както пожелаете, да бъдат сложени на най-удобното за вас място, спрямо вкуса и предпочитанията ви. Могат да бъдат увити около нещо, закачени на стена или около врата, наредени на перваза на прозореца, върху мебелите, а дори могат да бъдат превърнати в красива декорация – сложени в стъклен съд (например буркан). Ще служат като фенер за декорация, в същия момент ще бъдат различни и красиви, ще внасят мека светлина и ще спомогнат за уютната атмосфера вкъщи.

Тук можете да прочете още по темата за това как ароматите помагат с уюта у дома!

А ако имате нужда от съвет за нов дом, свържете се с екипа на Имоти Доверие! Ние сме винаги на линия за Вас!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *