Как да създадем усещане за постоянен дом в квартирата ни?

Често при хората, живеещи под наем, присъства чувство, което може да се определи като липса на уют. Това се случва предимно защото в обзаведените места под наем, а дори и празните такива, няма как да се попълни с мебели или да се пребоядиса по избор и вкус на наемателя. Не се допускат мащабни промени или декорации и украси, които да оставят перманентни следи по стените. По-долу ще изброим няколко метода, които да освежат квартирата ви, да внесат усещането за постоянен дом, но също така да са ефективни или удобни при местене.

Да преборим неудобствата

Как да създадем усещане за постоянен дом в квартирата ни? 1

На първо място можем да поставим удобството. На винаги в квартирата всичко се намира на най-удобното за нас място. Затова един полезен трик са залепящите закачалки – могат да се местят, където е най-удобно за вас, и където имате най-много нужда от тях, разбира се съобразено с повърхността, върху която ги слагате. Тези закачалки не изискват дупчене и захващане за стената, съответно не оставят перманентни следи, но пък биха ви улеснили и създали желаното удобство.

Огледало без закачане и следи

Как да създадем усещане за постоянен дом в квартирата ни? 2

Следващият трик е огледалото на стойка в цял ръст. Винаги ще разполагате с огледало в банята или в коридора, но почти никога, то не е в цял ръст. Ако в квартирата няма подобно огледало, а изпитвате нуждата от такова, то това е перфектният избор. Отново – няма нужда да го закачате или лепите някъде и да оставяте следи, можете просто да го подпрете на стена, ако няма стойка, а ако има – да го поставите, където вие намерите за добре и удобно.

Декорации, но как?

Как да създадем усещане за постоянен дом в квартирата ни? 3

Разбира се, основното средство за уют са декорациите. В подобна ситуация не можем да заложим на картини по стените или коркови дъски и плакати, но пък висящите лампички са добър начин да се освежи едно помещение. Могат да бъдат увити около краката на маса например, сложени по рафтове, перваз, върху гардероб, където и да решите могат просто да бъдат преметнати, без да се притеснявате от щети. Същото важи и за други декорации като свещи, декоративни възглавници, изкуствени цветя и други.

Не е нужно да се разделяте с вещите си

Как да създадем усещане за постоянен дом в квартирата ни? 4

Последно, но не на последно място, освен удобството, този трик включва в себе си и практичност. Стойките за закачане на дрехи или пък кутиите за съхранение са идеален начин да „измамите“ малкото пространство или да се „спасите“, ако гардеробът и шкафовете, с които разполагате не ви стигат. По този начин съхранявате нужните си вещи и не се разделяте с някои от дрехите си. Те не създават трудности при пренасяне на друго място, а когато вече не ви трябват са лесни за съхранение без да пречат.

Още за създаването на добра атмосфера в квартирата може да прочетете тук!

А екипът на Имоти Доверие е винаги в готовност когато имате нужда от нов дом! Свържете се с нас още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *