Интериорните тенденции за 2023 г. – интересни и предизвикателни

На пръв поглед “интериорните тенденции за 2023 г.” може да звучи като противоречиво твърдение. Знаем, че декорът не е склонен да претърпява сезонни промени или да преминава през светкавични модни тенденции – подобни резки промени са неудачни, тъй като са много скъпи и твърде трайни, за да се обновяват сезонно. Но ние си признаваме, че всяка година с нетърпение очакваме какви биха били интериорните тенденции за следващата година, за да можем да си откраднем нещо от тях, което да добавим у дома за капка разкош. Тазгодишните тенденции отново са интересни и с удоволствие ще Ви ги представим. А ако нещо Ви се хареса, Ви подканваме да бъдете смели и да експериментирате с него.

Земните тонове – отново на мода

Множество интериорни дизайнери са на едно мнение тази година – земните тонове отново са на мода, но този път добавят към себе си нещо непредвидимо и предизвикателно. Освен зелено и бежово, тази година забелязваме и множество розови нюанси – коралово, прасковено и нюанса на лилавото mauve. Тези нюанси са женствени, топли и уютни, като могат да внесат в пространството една много интересна и нежна нотка. А комбинирани по правилен начин със зелено и кремаво, ще постигнете съвършена цветова палитра, която носи не само стил и изисканост, но и усещане за лукс и екзотика. Земните тонове също така носят душевен комфорт и спокойствие, а за всеки дом е задължително да носи на обитателите си тези емоции. А ако сте смели в експериментите, може да опитате да добавите нюанси на червеното – яркия, наситен червен нюанс или керемидено червено – дръзки цветове, които определено ще освежат пространството и ще го изпълнят с енергия.

Сребърни и железни акценти

След коледните празници, които ни донесоха много златни акценти, то е време да внесем нещо различно. Затова през 2023 г. ще заложим на сребърните и железни акценти. Всички интериорни дизайнери са съгласни, че има нещо много вълнуващо в това да инкорпорирате аксесоари от месинг в декора – говорим за железни свещници, декоративни чаши и тежки, дори натрапчиви железни огледала. Макар и да звучат трудни за включване в интериора у дома, не бива да се плашите. Започнете с малки акценти и преценете дали този стил Ви се харесва. Ако желязото е по-предизвикателно за Вас и вкусовете Ви, се спрете на гладкото и полирано сребро. Със своя завладяващ блясък е текстура, то придава ежедневна изтънченост на пространството, без да привлича прекалено много внимание.

Интериорните тенденции за 2023 г. - интересни и предизвикателни 1
Източник: mansionglobal.com

Устойчивост и опазване на околната среда

Темите за устойчивост и опазване на околната среда стават все по-популярни и все повече хора се стараят да спазват определени принципи и етика, за да допринесат към едно по-добро и зелено бъдеще. Това движение дава отражение и в интериорния дизайн – говорим си за устойчивост у дома не само при интериора, но и като навици, които имаме и които следва по някакъв начин да подобрим. В интериорния дизайн се залага все повече на мебели, които са произведени по възможно най-екосъобразен начин и с грижа за природата, както и аксесоари, които са устойчиви и еко. Малки стъпки, които всеки от нас може да предприеме тази година в една по-зелена насока е да се пазарува на място, а не от големите магазини, и това да са продукти с история. Да можете да разкажете историята на даден мебел, която Ви е предадена от неговия творец, е истинска магия, която вдъхновяващо предава тази хубава идея нататък.

Интериорните тенденции за 2023 г. - интересни и предизвикателни 2
Източник: unsplash.com

Дизайн с фокус забавление

Имайки предвид събитията от последните години, които ни възпрепятстваха да прекарваме споделено време с близки и приятели, то е време да наваксаме пропуснатите моменти. Тази нагласа определено дава своето отражение в интериора на дома. За да можем да организираме събития лесно, то трябва да приспособим пространството ни към тази цел. Това означава да забавим темпото и да създадем атмосфера, която да ни позволи да се насладим на споделените моменти по комфортен начин. Какво означа това за интериора? Залага се все повече на задушевните пространства, на мекото осветление, на приглушените цветове и на мекота и уют на мебелите. И съвет от нас – спрете да се притеснявате за разливането на червено вино, а се насладете на вечерта с вино и селекция сирена с най-добрите Ви приятели.

Интериорните тенденции за 2023 г. - интересни и предизвикателни 3
Източник: unsplash.com

Още интересни теми можете да откриете тук:

Фън Шуй тенденции в декора – как да внесете позитивно “чи” в годината на Заека?

Трикове за освежаване на хола

Ние от Имоти Доверие с радост бихме Ви помогнали при нужда от консултация или съвет. Не се колебайте и се свържете с нас още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *