Специално кътче за домашния ви любимец

Домашният любимец е много ценен член на всяко семейство, който внася още повече любов в дома. Затова и като негови стопани трябва да се постараем да му осигурим всички условия, от които той се нуждае, за да му е комфортно. Ако все още нямате, то е препоръчително да помислите за отделно кътче в дома Ви за Вашия домашен любимец – така ще е удобно както за него, така и за Вас. Ето и нашите идеи и съвети:

Изберете подходящото място

Разположението на кътчето на Вашия домашен любимец е много важно – то трябва да е удобно както за Вас, но най-вече и за него. Би помогнало да изучавате поведението на своето животинче, за изучите навиците му и така да разберете то къде обича да си почива, да играе и да прекарва времето си. Това е освен много важна, но и полезна стъпка, защото така много лесно ще научите домашния любимец, че това е неговото място. Ако изберете място, което е неудобно за Вас, то помислете за най-близкото място, където може да преместите кътчето, на което виждате любимецът Ви. Постарайте се избраното място да е тихо и по-спокойно, защото и животните имат нужда от уединение и спокойствие.

Специално кътче за домашния ви любимец 1
Източник: unsplash.com

Декориране на кътчето

За да обособите, че именно това място принадлежи на любимеца Ви, то може да поставите неговото легло там, къщичка или няколко възглавници, на които да лежи. Ако има любима играчка, то може да започнете да я оставяте там, като това ще е знак за него, че това е неговият кът. Може да поставите и купичките с вода и храна, като те със сигурност ще привлекат вниманието на Вашето животинче и то много бързо ще привикне да ходи там. Важно е да обособите кътчето на топло място, което да не е близо до отоплителен уред. Хубаво би било да поставите кътчето близо до Вас, за да може Вашият любимец да усеща любовта и уюта на семейния кът.

Специално кътче за домашния ви любимец 2
Източник: pexels.com

Леглото

Подходящото легло за Вашия домашен любимец е от изключително важно значение. За кученце най-подходящата форма на леглото е С-образна. Причината затова е, че то най-лесно може да влезе и излезе, меко и удобно е и няма опасност да изпадне от него, докато спи. Но ако сте забелязали, че друга форма на леглото е по-удобно на Вашето кученце, то изберете нея. Комфортът е най-важен. При котките задачата за намиране на подходящото легло е по-сложна. Те имат по-особен характер и често предпочитат да спят на места като кашони, вместо на хубаво и меко котешко легло. Трябва да опитате с различни варианти, докато намерите най-подходящия. Все пак кръглото легло с мека козинка е отличен вариант, тъй като котката трудно ще устои.

Специално кътче за домашния ви любимец 3
Източник: pexels.com

Гардероб

Домашните любимци, особено кучетата, имат доста дрешки, които трябва да бъдат съхранявани някъде. Затова подходяща идея е да осигурите малък гардероб на Вашия любимец, който можете да държите при неговото кътче. Така и животинчето Ви ще усещат миризмата на своите дрешки и така ще разберат, че това кътче е тяхно. Разбира се, можете да съхранявате дрешките в обикновен кош или да бъдете по-креативни. Изборът е Ваш!

Още по темата можете да откриете тук:

Как да се подготвим преди да вземем котка у дома

Кучета и котки – как да им помогнем да се приспособят към ново жилище?

Куче в апартамента – 5 практически съвета при смяна на жилището

Ние от Имоти Доверие винаги сме насреща при нужда от консултация или съвет за Вашия дом. Ще се радваме да помогнем и да обсъдим Вашите идеи. Очакваме Ви!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *