Безопасен дом за Вашите деца

Децата са най-големия дар за всеки родител. Като родители винаги се стараем да ги обгрижваме, като това включва и да ги пазим от всякакви опасности. Но знаем – инциденти се случват всеки ден, понякога дори и у дома. Всеки родител с малко дете знае това – независимо дали става въпрос за подутини и натъртвания или други наранявания. Затова като родители е важно да се уверим, че домът ни е безопасен за нашите деца. Ето и няколко съвета от нас.

Внимавайте за остри ъгли

Независимо дали става въпрос за дете или възрастен, нараняването от остър ъгъл е болезнено за всички. Затова не само за безопасността на Вашето дете, но и за Вашия комфорт, е важно да отстраните острите ъгли. Ако Ви предстои обновяване на обзавеждането, то изберете мебели със заоблени ръбове, за да минимизирате щетите. Въпреки че е възможно децата отново да получат някои синини, то те се лекуват много по-лесно от раните, които острите ъгли могат да нанесат. В случай, че не планирате смяна на мебелировката, то поставете временни протектори за ъгли и ръбове. Огледайте внимателно целия дом и поставете там, където е необходимо.

Безопасен дом за Вашите деца 1
Източник: pexels.com

Подходяща подова настилка

Подовата настилка също е ключов елемент, за който трябва да се замислите, когато подготвяте дома Ви за бъдещо дете или пък вече имате такова, което често се наранява. Килимите са чудесно решение на проблема – много по-малко синини и падане на меко. Независимо дали ще изберете килим, който да покрива целия под или ще разположите малки килими на различни места, то те със сигурност ще обезопасят средата. А и друг позитив е, че те са чудесен начин да добавите още един акцент към интериора. Препоръчваме Ви килими от естествени влакна, за да предпазите всички членове на семейството от излагането на химикали. Ако поради някаква причина килимите не са подходящо решение за Вас, то заложете на дървени подове. Те са идеални, ако детето Ви има алергии, защото не биха го дразнили, а също и се почистват лесно.

Безопасен дом за Вашите деца 2
Източник: momnewsdaily.com

Обезопасете контактите

Дръжте електрическите кабели и контактите далеч от децата си, особено малки деца, които са любопитни към различни цветове и предмети. За да избегнете токов удар, инсталирайте предпазни превключватели (с помощта на професионалист), които да прекъсват захранването. Друг начин да обезопасите контактите е да използвате предпазители за контакти. Огледайте добре дома Ви за всякакви потенциални опасности и вземете подходящото за Вас решение.

Безопасен дом за Вашите деца 3
Източник: pexels.com

Пазете препаратите надалеч

Всеки родител ще Ви каже – децата ще опитат да изядат почти всичко, което намерят. Съхранявайте всички почистващи препарати, химикали и лекарства зад заключени шкафове или чекмеджета. Не разчитайте на високи рафтове, за да ви помогнат тук. Децата са доста изобретателни и могат да се катерят или да събарят неща от високите места по-лесно, отколкото си мислите. За да избегнете това някое лекарство да попадне в ръцете им, не забравяйте да купувате такива със защитени от деца капачки.

Безопасен дом за Вашите деца 4
Източник: pexels.com

Сходни теми можете да откриете тук:

Как да изберем нов дом съобразно децата?

Съвети за обзавеждане на детска стая

Ние от Имоти Доверие винаги сме насреща при нужда от консултация или съвет за Вашия дом. Ще се радваме да помогнем и да обсъдим Вашите идеи. Очакваме Ви!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *