Плъзгащи врати в интериора – защо да ги изберем?

Плъзгащите врати са изключително модерно решение за интериорния дизайн на Вашия дом. Те внасят не само усещане за стил и лукс, но и допринасят за оптимизиране на светлината и пространството в дома. Създават усещане за простор, като Ви позволяват да се възползвате максимално от мястото, с което разполагате. Освен това, те внасят нотка на индивидуалност, благодарение на различните и множество дизайни, на които можете да заложите. Съчетавайки практичност и стил, плъзгащите врати в интериора са за всеки. Ние ще Ви разкажем защо.

Простор и функционалност

Не е тайна, че плъзгащите врати не са само прищявка на някой интериорен дизайнер, с цел да добави още един елемент към цялостното обзавеждане. Макар и чудесен начин да внесете стил в дома Ви, плъзгащите врати Ви помагат да се възползвате по-добре от пространството, с което разполагате. Те създават усещане за лекота и плавност в дома, като същевременно осигуряват повече гъвкавост на пространството. Опцията за разделяне на помещението на няколко отделни пространства или пък обединяването на две помещения в едно, е много функционална и практична. Така може да експериментирате и да нагласяте помещенията спрямо Вашите нужди.

Плъзгащи врати в интериора – защо да ги изберем? 1
Източник: bradnams.com.au

Плъзгащи врати за всеки вкус

Ако предпочитате да заложите на плъзгащите интериорни врати заради стила им, а не заради функционалността им, то отново бихте направили правилното решение. Тези врати могат да допринесат много към цялостния дизайн – можете да изберете такива, които се сливат с него или пък да заложите на вратите като акцент в пространството. Ако целите по-модерно обзавеждане, можете да изберете сгъваеми врати. Ако те не са за Вас, то стъклените със сигурност ще допринесат за усещане на лукс и стил. Дървените масивни врати са фаворит за създаване на открояваща се визия – могат да допринесат както за завършване на индустриален стил, така и за винтидж такъв. На пазара има множество предложения, така че разгледайте и ще намерите това, което Ви трябва!

Плъзгащи врати в интериора – защо да ги изберем? 2
Източник: familyhandyman.com

Повече дневна светлина

Освен функционалност и стил, плъзгащите се врати ни позволяват да допуснем повече светлина в дома ни. А знаем колко е хубаво у дома да е светло – чувстваме се по-заредени, а и самото пространство се освежава и енергизира. Ако заложите на стъклени плъзгащи врати, то си гарантирате постоянен приток на светлина. А ако се притеснявате, че светлината би попречила на следобедната Ви дрямка, то заложете на матирано стъкло от по-тъмен цвят. Има много възможности – консултирайте се със специалисти, когато отиде да избирате. Така ще сте сигурни, че сте направили правилния избор.

Плъзгащи врати в интериора – защо да ги изберем? 3
Източник: jasonwindows.com.au/

Плъзгащи врати и недостатъците им

Освен множеството предимства на плъзгащите врати, то е редно да споменем и за недостатъците, с които е възможно да се сблъскате. Понякога се случва вратите да се измъкнат от релсите, което може да доведе до някои неприятни последици – щети по вратата или наранявания, ако сте били в близост до врата, когато се е откачила. Макар и това да се случва рядко, то е редно да го имате предвид. Следва да отбележим и че плъзгащите врати не създават толкова добра шумоизолация, затова трябва да помислите добре, преди да ги поставите в дома си. Не Ви препоръчваме и да разделяте кухнята и хола с плъзгаща се врата, защото миризмите от кухнята ще се пренесат в дневната. Но ако това са проблеми, които не Ви притесняват, то плъзгащите интериорни врати са точно за Вас!

Плъзгащи врати в интериора – защо да ги изберем? 4
Източник: fgdglass.com

Сходни теми можете да откриете тук:

Пуснете слънчевата светлина в дома!

Как да направим дома си по-просторен?

Бяхме ли полезни за Вас? Екипът на Имоти Доверие е насреща винаги при нужда от съвет за жилището Ви. Свържете се с нас!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *