Есенно почистване на мебелите в хола

Есенното почистване на мебелите в хола е отличен начин да поддържате дома си чист и уютен и през този сезон. Ето някои стъпки, които можете да последвате:

Есенно почистване на мебелите в хола - 1
Източник: freepik.com
  1. Изчистете повърхностите: Започнете с премахване на праха и петната от мебелите. Използвайте мека кърпа или микрофибърна кърпа, за да избегнете драскотини.
  2. Почистете текстила: Запотяването през лятото може да е оставило следи върху текстилните повърхности. Използвайте препарат за почистване на тапицерията, който е подходящ за материала.
  3. Почистване на кожени мебели: За кожени мебели използвайте специален продукт за почистване и подхранване на кожата. Това ще я предпази и овлажни, ще я запази за по-дълго.
  4. Чистене на дървени повърхности: Използвайте подходящо почистващо средство за дървени повърхности. Ако мебелите са с лаково покритие, може да използвате влажна кърпа. За необработено дърво, внимавайте с водата и може да използвате специално олио за подхранване.
  5. Стъклени повърхности: Ако имате стъклени части от мебели използвайте стъклопочистващ продукт или смес от оцет и вода, за да ги почистите.
  6. Пране на завивки и възглавници: Прането на текстилните завивки и възглавници може да освежи изгледа на холния ви комплект. Внимавайте да следвате указанията за пране на етикетите.
  7. Организация: Проучете съдържанието на шкафовете и рафтовете и изхвърлете или дарете нещата, които вече не използвате. Организирайте дистанционните, книгите и другите предмети в чекмеджета, кутии или специални отделения в секциите.
  8. Подменете декорациите: С есента може да внесете нови декорации в хола си. Поставете есенни венци, вази с сушени цветя или тикви, които да придадат на стаята есенно усещане.
  9. Полиране и подхранване: Завършете с почистването, като подхраните и полирате дървените и металните повърхности с подходящи продукти.
Есенно почистване на мебелите в хола - 2
Източник: freepik.com

След като приключите с есенното почистване, ще се насладите на по-чист и уютен хол, който е готов да ви посрещне през есенните месеци.

Ако все още сте в търсене на своя дом – знаете, екипът на Имоти Доверие сме с радост в готовностт да съдействаме. Обадете се още сега!

Още сходни теми можете да откриете тук:

Идеи за украса на градината пред входа през октомври
7 идеи – Какво можем да подобрим в апартамента есента
5 начина да подготвите дома си за есента

Ако имате нужда от съвет за закупуване или продаване на дом, екипът на Имоти Доверие е винаги насреща за Вас! Свържете се с нас още сега! 

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *