5 начина да подготвите дома си за есента

Няма нищо по-хубаво от това да се свиете под одеялото, когато температурите падат, но домът ви готов ли е за есенния сезон? От почистване на улуци до инсталиране на домашна охрана (жизненоважно, след като часовниците се върнат назад), винаги е по-добре да сте подготвени за това, което може да донесат следващите месеци. Не сте сигурни откъде да започнете с подготовката? Затова ние сме насреща с няколко съвета!

Проверете бойлера си

Газовите и нафтовите бойлери трябва да се обслужват веднъж годишно от квалифициран отоплителен инженер. Тъй като есента вече е тук, сега е идеалният момент да прегледате своя, за да не заварите студена вода през някоя хладна сутрин. Но това не е единствената причина, поради която да проверите бойлера. Според множество проучвания, ако бойлерът не е проверяван, то той може да харчи повече енергия от необходимото, само защото му е необходима профилактика. Квалифицираните професионалисти могат да Ви посъветват дали се нуждаете от надстройка до по-енергийно ефективен. Така ще намалите потреблението на енергия, а разбира се и сметките. Инженерите са много заети през студените месеци, затова не се бавете и си запазете час за профилактика сега!

5 начина да подготвите дома си за есента 1
Източник: unsplash.com

Проверете покрива или таванското помещение

Това е задължителна стъпка в началото на всяка есен, независимо дали живеете в къща или в блок. Може да си мислите, че всичко е наред, но е възможно да има малки щети от дъждовете, които бързо да се превърнат в големи проблеми. Първо можете да направите визуална проверка навсякъде отвън на имота, за да проверите за признаци на износване или възможни опасности. Препоръчваме Ви, ако забележите нещо, да не го поправяте сами, освен ако нямате опит или квалификация за това. Извикайте професионалист, който да провери изолацията на покрива и таванското помещение. Това е от изключителна важност, тъй като дефектният покрив е един от най-скъпите ремонти във всеки дом. Проверката ще Ви донесе спокойствието, че всичко е наред и сте подготвени за студените месеци.

5 начина да подготвите дома си за есента 2
Източник: unsplash.com

Почистете улуците

С падащите листа и остатъците от летните бури, есента е подходящото време да почистите и прегледате улуците, за да избегнете неприятни изненади. Ако улукът е задръстен и се напълни с вода, то тя бързо може да пропука улука и така се съсипе цялата фасада. Затова е важно да му обърнете внимание. Хубавото е, че не се изискват някакви специални умения, а само малко от личното Ви време. Ако все пак трудно намирате такова, то можете да наемете специалист, който да се погрижи за изправността на този така важен детайл.

5 начина да подготвите дома си за есента 3
Източник: unspalsh.com

Направете по-обстойно почистване

Есента е идеалното време, през което да направите едно по-обстойно почистване. Всички сме наясно с голямото пролетно почистване, но и доброто подреждане през есента ще ни помогне да се подготвим за новия сезон, както и да се организираме по-добре преди коледната треска – особено що се отнася до кухнята. Ако нямате времето за цялостното почистване на дома Ви, то отделете внимание на кухнята – почистете я добре, като не пропускате и микровълновата, хладилника и фурната. Подредете и организирайте добре шкафовете – така по време на коледното готвене ще Ви е много по-лесно да откривате това, което Ви трябва. Не забравяйте да обърнете внимание и на гардероба Ви. Време е да приберете летните дрехи и да извадите тези за по-студените месеци. Приберете всичко, което няма да носите в кутии за съхранение или в пликове с вакуумно закопчаване и ги заделете настрани до следващия сезон.

5 начина да подготвите дома си за есента 4

Внесете есенен уют

Покрай всички задачи за проверка на изправността на дома Ви, то не трябва да пренебрегвате тази стъпка, а именно внасянето на есенен уют. С малки промени, можете да обновите учудващо добре пространството и да се подготвите добре за предстоящите студени месеци. Можете да украсите дома Ви в духа на сезона, да сготвите нещо типично есенно или пък да се доверите на магията на ароматите. Възможностите са много – само трябва да си изберете!

5 начина да подготвите дома си за есента 5

Още подобни теми можете да откриете тук:

Есенни дейности за цялото семейство в уюта на дома

Как да подготвим дома си за предстоящата есен?

Ние от Имоти Доверие сме винаги насреща при нужда от вдъхновение, съвет или консултация. Ще се радваме да обсъдим с Вас Вашите идеи и проекти. Свържете се с нас!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *