Оглед на имот за 33 минути

dom

По света и у нас изборът на жилище е много важна стъпка, която изисква сериозно проучване, анализ, преценка на приоритетите и даденостите. Но съвременният пазар на имоти е много динамичен – както по света, така и у нас.  В тази връзка британската застрахователна компания Aviva е направила интересно проучване. Според него във Великобритания един имот се оглежда средно за 33 минути – пише The Telegraph.

Специалистите обясняват, че силната конкуренция на пазара на недвижими имоти кара купувачите да взимат „моментални решения”. Един от четирима клиенти (или 24 % от всички  кандидат купувачи) казва, че е направил само един оглед, преди да реши да купи даден имот.

Изследването показва още, че хората, които неотдавна са си купили жилище, са прекарали много по-малко време в огледи, отколкото купувачите преди няколко години. Преди 6-10 години един оглед на жилище е траел средно 35 минути. А преди  10-20 години това е отнемало 40 минути.

Мнозинството анкетирани потвърждават, че конкуренцията сред купувачите в последните години значително е нараснала. Само 46 % от новодомците казват, че когато са купили имота, към него е имало слаб интерес или въобще е липсвала конкуренция. Докато преди 20 години този процент е бил 65 %.

Без значение колко време ще трае огледът на жилището, ние от Имоти Доверие сме тук за срещи, разговори и обсъждания. Свържете се с нас и ще Ви предложим разнообразни оферти за различни имоти. Можете да ни намерите на тел. 02 / 421 84 01 или да ни пишете на info@imotidoverie.com

Може да харесате още...

2 Responses

  1. Орлин каза:

    поне пишете истинските имена „В тази връзка британската застрахователна компания Avira “ името на компанията е Aviva не Avira!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *