Кои домакински принадлежности е добре да сменяме редовно?

Ще подобрите функциите и безопасността у дома, като редовно подменяте определени вещи. Ние, от Имоти Доверие, Ви предлагаме списък от домакински принадлежности, които да имате предвид за смяна през конкретен период от време.

Противопожарна аларма

Те работят до 10 години след инсталация. Имайте предвид, че работещата аларма увеличава сигурността в дома до 50%, затова е важно да я сменяте в този интервал, както и да слагате нова батерия поне на годишна база. Научете повече тук за видовете противопожарни аларми.

Хладилник

Планирайте замяна на хладилника на всеки 15 години. Може този интервал да е по-къс, ако искате да купите по-усъвършенстван енергоспестяващ модел, особено при положение, че хладилник на 10 години сега използва 2 пъти повече енергия от последните модели.

Съдомиялна

Съдомиялната издържа между 8-10 години, ако редовно почиствате всички части от нея. Вижте тук как правилно да поддържате съдомиялната машина. Ако искате да спестите пари от сметки за вода и енергия, сменете я след 8-мата година.

Пералня

Ако поддържате внимателно пералнята, може да изкарате с нея до 12 години. Задачите Ви по поддръжка може да включват смяна на уплътнението на вратата или затягане на водните връзки под машината, ако забележите течове. Препоръчително е и да балансирате пералнята или да смените мотора, ако създава много шум.

Килим

При идеални условия може да купувате нов килим за хола на всеки 10 години. Препоръчваме да го правите по-регулярно, ако имате домашни любимци и малки деца, тъй като мръсотията от животни може да причини астма, алергии на кожата или раздразнение на очите.

Климатик

Инсталирайте нов климатик през 10 години. Може този период да е и по-дълъг при добра поддръжка, но проблеми с влагата, чести промени в температурата и силен шум от машината са сигнали, че е време да я подновите. Разберете къде е най-добре да поставите климатика в стаята.

Актуалните оферти за имоти и съветите за обзавеждане на нов дом са от нас, екипа на„Имоти Доверие”, а изборът е от Вас! Очакваме Ви на познатия адрес: ул. „Андрей Сахаров“ 14Б, 1784 Младост 1, София и онлайн: http://www.imotidoverie.bg/.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *