Пуснете слънчевата светлина в дома!

Пуснете слънчевата светлина в дома! 1

Пролетта е тук, температурите се покачват, а слънчевите лъчи започват да огряват все повече нашия дом. В дните на социална изолация ние нямаме друг избор освен да им се насладим от вкъщи. Освен, че естествената светлина е полезна за нашия организъм, тя е важна също за работната среда у дома.
Ето какво може да направим, за да се радваме повече на слънчевите лъчи у дома.

Огледалото- нашият верен помощник
За да увеличите притока на естествена светлина в дома си, не забравяйте да използвате и отразяваща повърхност на огледалата. Поставете ги близо до прозорците или на противоположната стена. Когато са в съседство, огледалото създава илюзия за повече прозорци. Когато са на противоположни стени, огледалото отразява светлината и стаята изглежда по-просторна.
В наши статии сме Ви разказвали подробно за ползите от огледалото у дома. Можете да прочетете повече по темата тук.

Мийте по-често прозорците си
Прозорците са една от повърхностите у дома, върху която се натрупват най-много прах и мръсотия. Те са естествената бариера на светлината. Ето защо, колкото и очевидно да ни се струва, най-добрият начин за създаване на свежест и светлина у дома, са добре измитите прозорци.

Подредбата на мебелите
Това също играе важна роля при пропускането на светлина в стята. Високите мебели като библиотеки, гардероби и т.н. не трябва да бъдат позиционирани около прозорците. На такива места поставяйте по-ниски шкафове, по възможност със стъклени или друг тип траспарентни повърхности, които да способстват за отразяването на светлината.

Повърхностите у дома
Ефектът, който се постига чрез огледалото, може да бъде създаден и с мебелите у дома, например метализирани или стъклени елементи в интериора, които също ще спомогнат за добавянето на повече светлина в помещението.

Цетовете у дома
Подборът на цветове както за стените, така и за мебелите, е от важно значение за цялостния вид на помещението. Що се отнася до осветлението, правилото гласи, че тъмните и наситени цветове поглъщат светлината, като по-този начин правят стаята по-сумрачна.

Вижте също >> Как да направим дома си по-просторен

Бяхме ли полезни за Вас? Екипът на Имоти Доверие е насреща винаги при нужда от съвет за жилището Ви. Свържете се с нас!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *