Индустриалният стил на обзавеждане

Индустриалният стил на обзавеждане е особено популярен в Америка, като той бива вдъхновен не от какво да е, а от складовете за стоки. Странно, нали? Но създателите на този стил в интериорния дизайн определено са успели да подберат най-добрите характеристики на подобно място и да предложат един особено интересен стил на обзавеждане. Имайте предвид, че в автентичната си форма, този стил не е за всеки, но не пропускайте да се информирате за него – може да Ви хареса някой елемент, който да се окаже липсващото парче в интериора на Вашия дом. Основните характеристика на този стил са:

Изложени тухлени елементи и тръби

За да се постигне този фабричен вид, то тухлените акценти са напълно задължителни. Докато повечето домове залагат на изчистени и боядисани стени и тавани, то в един дом обзаведен в индустриален стил това е забранено – оригиналната тухла е акцент в апартамента, а не нещо, което трябва да се прикрива. Също така оставянето на суровите елементи на индустриалното пространство е задължителен елемент, а имаме предвид именно открити тръби, стоманени греди и др. Целта е да се даде израз на всичко това, което принципно бихте прикрили в апартамента си, за да му придаде малко по-суров и недовършен вид, който е така типичен за индустриалния стил.

Индустриалният стил на обзавеждане 1
Източник: unsplash.com

Стилна комбинация от дърво и метал

Промишленият дизайн на мебелите се постига именно чрез баланс между дърво и метал. Дървото, което е типичен материал за провинциалния стил, бива комбинирано с метала, който е основен представител на индустриалния, като се създава едно хармонично съчетание. Дървото по своята същност внася топлина в пространството, докато металът добавя елегантен завършек. Създава се една приятна атмосфера, която всъщност лесно може да бъде наречена дом.

Индустриалният стил на обзавеждане 2
Източник: unsplash.com

Цветова палитра

Както при повечето стилове, така и индустриалния залага на предимно неутрални тонове. Ярките цветове рядко биха намерили приложение в този дизайн, но пък биват заменени с нещо още по-впечатляващо, а именно с метална цветова палитра. Сребристите и златни акценти са от решаващо значение за постигане на пълния ефект на този интериорен стил. Сребърните акценти придават автентичност на пространството, докато златото се явява в ролята на балансьор, за да не се загуби усещането за топлина и уют. Комбинацията от тези метали стои изключително елегантно и стилно, като определено внася интересни елементи, които не бихте намерили в един традиционен дом.

Индустриалният стил на обзавеждане 3
Източник: unsplash.com

Осветление в индустриален стил

Още една от отличителните характеристика на този стил е аранжировката на осветлението. Интересно е, че по-рядко ще срещнете лампиони, а ЛЕД осветлението почти е изключено от картинката. Всъщност типичното за индустриалния стил осветление се постига изключително лесно – трябват Ви крушките Edison. Да, разбрахте ни правилно! Голите крушки са основен елемент, като това не означава, че не могат да бъдат красиви. Множество компании вече предлагат красиви осветителни тела, като използват голи крушки в дизайна – така се постига много стил и се внася интересен елемент в обзавеждането, който е уникален по своята същност. Големите метални куполни лампи и лампион също са комбинация от стил и функционалност. Те също са типични представители на индустриалния стил, като ако заложите на тях, то със сигурност няма да сгрешите.

Индустриалният стил на обзавеждане 4
Източник: unsplash.com

Заложете на бетонени акценти

Знаем как звучи, но не отхвърляйте идеята веднага! Всъщност малки акценти от бетон в дома Ви биха сработили чудесно с вече наличните мебели и аксесоари от метал и дърво. Обикновено се подбира светло или тъмносив бетон в зависимост дали желаете по-осезаем контраст, който също стои много заинтригуващо. Може в началото да заложите на бетонен плот в кухнята, а ако идеята Ви допадне, защо не и типичните дървени подове да бъдат заменени с бетонни. Експериментирайте с елементите, може да останете изненадани!

Индустриалният стил на обзавеждане 5
Източник: unsplash.com

Вдъхновение за още стилове в обзавеждането можете да откриете тук:

Модернизъм у дома – стил или отживелица?

Интериор вдъхновен от Скандинавия – стил и практичност

Ние от Имоти Доверие с радост бихме Ви помогнали при нужда от консултация или съвет. Не се колебайте и се свържете с нас още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *