Топъл и екологичен дом – лесни стъпки

През последните години всички разбрахме колко е важно да полагаме грижи за средата, в която живеем, да се стремим към едно по-зелено и светло бъдеще. Подобни стъпки можем да направим и у дома, като това е не само инвестиция от екологична гледна точка, но и такава, която е полезна и практична за самия ни дом. Затова и ще Ви предложим няколко подобрения, които можете да направите в дома Ви, които са не само екосъобразни, но и са инвестиция в намаляването на Вашите енергийни и финансови разходи. Чрез тях ще запазите топлината у дом и няма да се притеснявате за отоплението през зимните месеци.

Инвестирайте във висококласна дограма

Качествената дограма може изцяло да промени живота Ви не само в по-зелена посока, но цялостно ще допринесе с много позитиви в дома Ви. Некачествената дограма изпуска до 50% от топлината в дома, което означава, че се създават по-големи разходи от енергия за отопление, а това се отразява и финансово върху сметките Ви. Инвестирайки във висококачествена дограма ще си осигурите много по-добра енергийна ефективност, намалени сметки, а и по-тиха атмосфера. Новите технологии включват двоен или троен стъклопакет (който се избира съобразно нуждите на дома Ви), специални покрития и по-висококачествена херметическа конструкция. Можете да заложите на К-стъклата, които предотвратяват топлинните загуби с около 30% или на стъкла 4 сезона, които са подобрената версия на К-стъклата и са нискоенергийни. Чрез тях също ще намалите топлинните загуби, което е от изключително значение за опазването на околната среда. Убедихме ли Ви, че е време за смяна на дограмата?

Топъл и екологичен дом – лесни стъпки 1
Източник: unsplash.com

Изолирайте добре дома си

След като поговорихме за прозорците, то е важно да помислим за цялостната изолация на дома Ви. По този начин ще подобрите екосъобразността му, като ще спестите много енергия, а това е не само екологично, но и финансово устойчиво решение. Освен за прозорците, то е необходимо да помислите и за стените. Можете да заложите на топлоизолация, като опциите Ви са две – външна или вътрешна. Ние лично Ви съветваме да заложите на външната, тъй като няма да загубите ценно пространство, а и ще избегнете недостатъци като например мухъл. Да, вътрешната се поставя по-лесно и е по-евтина, но външната Ви дава много повече дългосрочни позитиви. Помислете как да изолирате и пода. Килимите са не само бюджетно, но и стилно решение на проблема с изолацията, като Ви позволяват и да внесете повече уют в дома ВИ, който е така желан особено през зимните месеци.

Топъл и екологичен дом – лесни стъпки 2
Източник: unsplash.com

Инсталирайте термостат

Както вече стана ясно, то отоплението е отговорно за голяма част от потреблението на енергия в домовете ни. Затова е важно да имаме контрол върху него, за да можем да пестим енергия, а също така и финансови средства. През зимата особено ни се случва да оставим отоплението да работи по-дълго, отколкото е необходимо. Затова инсталацията на терморегулатор е подходящото решение на този проблем. Чрез този уред можете да настроите програми за включване и изключване на отоплението. Така никога няма да Ви се случи да забравите отоплението на висока температура и тази грешка да се превърне в ненужен разход на енергия и пари. А и друго предимство – можете да настроите температурата да започне да се увеличава преди да се приберете – така ще заварите топъл и уютен апартамент.

Топъл и екологичен дом – лесни стъпки 3
Източник: unsplash.com

Сходни теми можете да откриете тук:

3 екологични начина зa по-топъл и уютен дом през зимата

Kак да запазим топлината вкъщи?

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме уют и спокойствие в домовете Ви! Ако имате нужда от съвет или консултация, ще се радваме да Ви помогнем. Обадете ни се още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *