Smart спалня – мечтано удобство

Спалнята е мястото за почивка, за отпускане и презареждане. Затова и по всякакъв начин се опитваме да я модернизираме и да намерим такива решения, които да ни позволят да извлечем максимума от почивката ни. Тук на помощ могат да се притекат технологиите. Макар основната част от времето в спалнята да прекарваме спейки, това не означава, че не можем да използваме технологичния напредък и в това помещение. Smart спалнята може да улесни заспиването вечер и събуждането сутрин, и да се отрази благоприятно на Вашия комфорт!

Защо да изберете smart спалня?

Използването на технологии у дома не ни е чуждо. Затова и не бива да подхождате с недоверие към предложението за smart спалня. Добавяйки технологии и в спалнята, ще имате възможността да направите помещението още по-комфортно и приятно. Технологиите, които ще Ви предложим, ще Ви помогнат да създадете успокояваща атмосфера, която да Ви предразположи към качествен и спокоен сън.

Smart спалня – мечтано удобство 1
Източник: pinterest.com

Smart осветление

Много често преживяваме следната ситуация – легнали сме си и гледаме телевизия. Но колкото и да е увлекателно предаването, то ни се доспива… И цялото удоволствие бива развалено, когато осъзнаете, че трябва да станете и да загасите осветлението. Затова и smart осветлението се явява много удобно и практично решение. Можете да му настроите таймер и автоматично след изтичането му осветлението ще изгасне. Разбира се, можете да контролирате осветлението и през смартфона Ви – удобство, от което може да се възползвате дори и от разстояние. Ако сте забравили някоя лампа включена, то може да я изключите само с един клик.

Smart спалня – мечтано удобство 2
Източник: char.gd

Smart щори

Макар и да се погрижихме за изключването на осветлението, то може отново да се наложи да станем. Защо? Отговорът е прост – щорите няма да се вдигнат или смъкнат сами. Поправка – всъщност вече могат! Умните щори разполагат с два режима – един, който пропуска светлина и втори, който я ограничава. Управлението на тези щори става отново с помощта на Вашия смартфон или чрез гласов асистент. А най-хубавото? Можете да настроите щорите така, че сутрин да се отворят в определен час, като така ще си осигурите качеството на необезпокоен сън, но и на хубаво слънчево събуждане.

Smart спалня – мечтано удобство 3
Източник: dailyhindnews.com

Качество на съня

Случвало ли Ви се е да спите 8 часа, но все пак да се събуждате изморени? Причината за това можете да откриете в качеството на съня Ви или по-точно ниското такова. Макар и да сме спали нужните часове, това не означава, че сънят ни е бил качествен, а именно – че сме отпочинали и свежи. Тук отново технологиите идват на помощ – може да използвате устройство за проследяване на съня. Тази система за мониторинг проследява както условията в спалнята Ви, така и движението на тялото Ви през нощта. Системата е свързана към приложение, което може да изтеглите на телефона Ви. Когато го отворите, ще откриете полезни съвети, които да Ви помогнат да подобрите съня Ви.

Smart спалня – мечтано удобство 4
Източник: pexels.com

Термостат

Инсталацията на терморегулатор е подходящо решение не просто за спалнята, а за целия Ви дом. Чрез този уред можете да настроите програми за включване и изключване на отоплението. Друго предимство – можете да настроите температурата да започне да се увеличава/намалява преди да се приберете – така ще заварите топъл/ прохладен апартамент. А за спалнята подобно удобство е ключово – вече е добре познат факт, че температурата влияе на качеството на съня. Идеалната температура за спокоен и непрекъснат сън е между 15-20 °C. Опитайте с различни настройки на температурата в препоръчания диапазон, докато намерите тази, която е най-подходяща за Вас. Чрез термостата може да настройвате температурата така, че да се понижава пред нощта, а на сутринта да се увеличава – особено през зимата, това е незаменимо удобство.

Smart спалня – мечтано удобство 5
Източник: unsplash.com

Сходни теми можете да откриете тук:

5 начина да пригодите спалнята си за по-добър сън

От какво се нуждае спалнята в дома ни?

Ние от Имоти Доверие сме винаги насреща при нужда от съвет или консултация. Екипът ни с радост ще обсъди с Вас Вашите идеи. Не се колебайте и се свържете с нас!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *