Фън Шуй тенденции в декора – как да внесете позитивно “чи” в годината на Заека?

Фън Шуй е древна китайска философия, която се изразява в подреждането на дома по начин, който да хармонизира потока и натрупването на енергия. Смята се, че философията на Фън Шуй спомага за отблъскването на негативните емоции и преживявания, като в резултат на това ще просперирате не само парично, но и ще успеете да достигнете по-висшата цел – вътрешнен мир. Новата година в китайския календар символизира годината на Заека. Водният заек е миролюбив и адаптивен, затова и тази година той ни носи изцеление. Как да внесете позитивното “чи” в дома Ви? Ето и нашите идеи.

Духът на Заека в дневната

Дневната е едно от основните места, където трябва да внесете позитивно “’чи”. За тази цел помещението трябва да е добре осветено и подредено. Препоръчително е да поставите няколко растения в саксии, защото те привличат положителните енергии. Но е важно да избягвате бодливите храсти и кактуси – тях може да замените с растения със закръглени листа. Друго основно правило е да няма мебели, които да са с гръб към вратите – така затваряте пространството от циркулацията на енергия. Ако искате да привлечете повече семеен уют, то следва да добавите няколко растения и да заложите на цветове като зелено, синьо и тил. В случай, че искате да привлечете повече богатство, то включете повече нюанси на лилавото. Този цвят символизира просперитета и няма как да сгрешите с него. Ако се чудите как да внесете подобни цветове, то използвайте аксесоари – възглавници, одеяла, картини и скулптури, красиви вази и т.н.

Фън Шуй тенденции в декора – как да внесете позитивно “чи” в годината на Заека? 1
Източник: goodhousekeeping.com

Позитивно “чи” в спалнята

Спалнята следва да е предназначена за почивка и презареждане. Затова и като първо универсално правило, следва никога да не внасяте работата и задълженията там. Това е пространството на вътрешното спокойствие, което трябва да пазите. За да привлечете допълнително усещане за вътрешна хармония, то трябва леглото да е на командно място – когато сте се облегнали трябва да виждате вратата, но тя не трябва да е обърната директно към Вас. Стаята, разбира се, следва да е подредена и да може да се преминава лесно през нея. Заложете на килими, тъй като те имат заземяваща сила. Цветовете, на които може да заложите за годината на Заека, са синьото и светлозеленото. Използвайте ги на завивки, възглавници и други аксесоари. Също така земните тонове и внасянето на керамика ще привлекат положителна енергия за добро здраве и стабилност в живота.

Фън Шуй тенденции в декора – как да внесете позитивно “чи” в годината на Заека? 2
Източник: mkdesign.london.com

Фън Шуй в банята

Банята е мястото в дома, което притежава най-малък източник на енергия. Но това определено не означава, че трябва да я пренебрегнете. Това, което можете да направите, е да използвате светли и топли нюанси при обзавеждането ѝ – подходящи са светлосиньото, тюркоазено синьо, прасковено, кремаво бяло и др. Сложете овални огледала и се придържайте към меко осветление. Отново е задължително пространството да бъде добре разчистено и почистено.

Фън Шуй тенденции в декора – как да внесете позитивно “чи” в годината на Заека? 3
Източник: unsplash.com

Фън Шуй в кухнята

Според принципите на Фън Шуй печката следва да заема командно място, а хладилникът трябва да е подреден и разчистен. При почистването може да заложите на смес от сол и вода, за да отмиете насъбралата се лоша енергия и да привлечете добрата такава. Цветовете тук отново имат своята символика, от която можете да се възползвате. Използването на жълто и кафяво означава подхранване и грижа, синьото и зеленото символизират жизненост, а бялото и сивото – радост. Ако комбинирате някои от тези цветове с акценти в оранжево или червено, ще привлечете и повече просперитет. И нещо задължително – на всяка цена избягвайте съхранението на счупени предмети!

Фън Шуй тенденции в декора – как да внесете позитивно “чи” в годината на Заека? 4
Източник: unsplash.com

Сходни теми можете да откриете тук:

Принципите на Фън Шуй – лесни и практични

Фън Шуй за кухнята

За още идеи или при нужда от консултация ние от Имоти Доверие ще се радваме да Ви съдействаме! Обадете ни се още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *