Идеи как да прикрием радиатора у дома

Да можете да скриете радиатора в дома Ви означава, че сте истински декоратори! Знаем, че радиаторите не са особено естетични и често развалят визията, която сме си представяли при обзавеждането. Макар и да са важни за отоплението и комфорта на дома ни през студените месеци, то някои от нас просто не могат да се примирят с тяхната визия и търсят начини, по които да го прикрият. За да се справите по-лесно с откриването на идеи как да прикриете радиатора у дома, ние събрахме основните на едно място за Ваше улеснение.

Боядисайте радиатора

Няма по-лесен начин да прикриете радиатора от това да го боядисате. Изберете същия цвят, който е в момента на стените Ви и боядисайте радиатора. Ако пък имате тапети, то имаме решение и за Вас – изберете близък цвят боя до този на тапетите и боядисайте. А замисляли ли сте се за идеята радиаторът да се превърне в акцент в интериора? Това е идея за тези, които обичат да експериментират с декора и обзавеждането у дома. Ако стаята е в топли цветове и присъстват златисти елементи, то може да боядисате и радиатора в златист цвят. Така той ще се превърне от неестетичен в истинска звезда на декора! Ако пък в стаята Ви преобладават няколко различни цвята или пък нюанси, заложете на един от тях и боядисайте радиатора така, че да изпъкне. Няма правилен или грешен начин – експериментирайте докато намерите този, който Ви харесва!

Скриване с мебел

Зависи от мястото, където е поставен радиаторът, то имате няколко опции. Ако е в спалнята, може да инсталирате етажерка над него и така освен, че ще го прикриете, ще разполагате и с допълнително пространство. Нека етажерката да е в същия цвят на радиатора, за да може покриването да бъде максимално незабележимо. Ако пък радиаторът е на място, където е подходящо да сложите бюро, превърнете това пространство в мини офис. Сложете бюрото пред радиатора така, че да не препречва преминаването на топлината. Така офисното Ви пространство ще е винаги топло, а радиаторът – скрит.

Отвлечете вниманието от него

Има и още други трикове, които можете да използвате, за да скриете радиатора. Ако той е разположен по-близо до пода и над него има достатъчно пространство, то над него може да наредите няколко картини или пък да поставите огледало. Така ще отвлечете вниманието от него, а и ще се получи интересна вертикална композиция. Наредете картините една над друга, като може да изберете да са едни и същи – така еднаквостта ще скрие радиатора, защото погледът ще попадне върху една от картините, а тяхната визуална идентичност ще ни даде сигнал, че явно цялата стена е покрита с едни и същи картини и няма да погледнем към радиатора. Ако решите да заложите на огледало, то нека рамката му да съответства по цвят на радиатора и останалия интериор, за да се създаде единна визия. Поставянето на огледало е и много практично решение, ако радиаторът се намира в центъра на стаята с много пространство около него.

Покрийте го с дървени панели

Може би това е най-класическото решение, на което можете да се спрете. Може сами да си направите подобен параван с дървени палети или може да извикате майстор, който да Ви направи такъв по поръчка. Важно е да се оставят достатъчно отвори, за да може топлината да преминава, а също и така да се премахва лесно при необходимост. Препоръчваме Ви да се консултирате със специалист, който да изготви индивидуален за Вашите нужди проект.

Статии на тема отопление можете да откриете тук:

Оптимизиране на отоплението у дома – полезни съвети

Системи за стенно отопление – подходяща алтернатива ли са?

Електрическа камина у дома – заслужава ли си?

Ние от Имоти Доверие сме винаги насреща при нужда от съвет или консултация. Екипът ни с радост ще обсъди с Вас Вашите идеи. Не се колебайте и се свържете с нас!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *