5 идеи за лятно освежаване на детската стая

Лятото е прекрасно време за освежаване на детската стая и създаване на приятна и вдъхновяваща обстановка за вашето дете. Имайки предвид, че вече е средата на лятото, то може би вече се чудите как да го развеселявате и занимавате. Затова и преобразяването на неговата стая може да е проект, в който и то да се включи и да дава идеи. Така стаята не само ще бъде освежена по негов вкус, но и ще имате общ проект, който да ви сближи и занимава. Тези няколко идеи ще ви помогнат да превърнете детската стая в забавно и уютно място.

Цветни стени за акцент

Избирането на свежи и ярки цветове на стените ще допринесе за внасянето на жизненост и разнообразие в детската стая. Заложете на по-пастелни тонове, за да може да запазите усещането за спокойствие. Може да заложите и на тапети със забавни картинки, но още по-забавно ще е да ги нарисувате ръчно. Не е необходимо да сте художници – изисква се само боя и желание за експерименти. Има и много различни идеи в интернет, от които можете да почерпите вдъхновение. А и лятото е перфектното време за освежаване на стените не само в детската стая, защото боята съхне бързо и можете да проветрите безпроблемно.

5 идеи за лятно освежаване на детската стая 1
Източник: livingetc.com

Организирайте пространството

Всички знаем, че детската стая може да бъде доста разхвърляна с играчки и книги по земята. Включването на рафтове, кошове и кутии е отличен начин за поддържането на ред в стаята. Сложете надписи на кутиите и кошниците, като така ще насърчите запомнянето на буквите и процеса на четене, ако детето ви още е в детската градина. Така не само стаята ще бъде подредена, но и ще възпитате навици у децата ви, които са важни за тяхното развитие.

5 идеи за лятно освежаване на детската стая 2
Източник: pexels.com

Творчески ъгъл

В една детска стая задължително трябва да има специално място за творчество и изразяване на въображението на вашето дете. Добавете маса с материали за рисуване, бои, четки, пъзели, конструктори и други инструменти, които детето да използва по всяко време. Така то ще може да не само да се забавлява, но и ще развива своето творчество, което е важно за неговото развитие. Може и вие да се присъедините към някой от неговите проекти – така то ще се чувства оценено, а и какво по-хубаво от споделеното време заедно.

5 идеи за лятно освежаване на детската стая 3
Източник: pexels.com

Осветление и завеси

Експериментирайте с осветлението на стаята, за да разчупите и да придадете приятна атмосфера в детската стая. Добавете мека и дифузна светлина с помощта на настолни лампи или светлинни вериги, като може да са с различни елементи за допринасяне с цвят и разнообразие. Разгледайте за забавни и декоративни завеси с различни рисунки за избор на подходящата цветовата гама.

Тематично украсяване

Играйте с темата, която предпочита вашето дете. Ако децата обичат морските приключения, може да добавите въжета, риби, корави, фарове и възглавници или одеяла с морски мотиви. Също добавянето на плодове или цветя е добра идея, като те допринасят за свежестта на детската стая. Не забравяйте да се допитате до вашето дете, преди да вземете каквото и да е решение, защото това е неговата стая и трябва да отговаря на неговите желания.

5 идеи за лятно освежаване на детската стая 4
Източник: intheplayroom.co.uk

Създаването на лятно освежаване на детската стая може да бъде забавно и вълнуващо за вас и вашето дете. Играйте с цветовете, темите и организацията на пространството, за да създадете стимулираща и комфортна среда, където вашето дете да се чувства уютно и вдъхновено през лятото. А ако имате нужда от консултация – ние от Имоти Доверие ще ви съдействаме с радост! Свържете се с нас още днес!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *