Лятно обновяване на интериора в дома

Лятото е време на радост, светлина и енергия. Малко са хората, които не обичат веселите летни дни и нощи. Ако сте фенове на лятото, то защо да не се насладите на неговата красота и у дома? Позволете му да влезе вътре във вашето жилище с помощта на стилни обновления и декорации и да направи вашия дом едно весело и приятно място.

Пренасяне на природата у дома

Вдъхновете се от прекрасната природа през лятото и пренесете елементите от нея вътре в дома ви. Разположете живи растения и цветя на слънчеви места в стаите. Поставете възглавници или пердета, напомнящи ви на природата. В блога сме си говорили преди за отглеждане на плодни дръвчета, както и за различните видове стайни растения. Ако не сте фенове на растенията, може разгледате различни идеи за обзавеждане с помощта на естествени материали като бамбук, леко дърво, ленени текстилни покрития и ратан. Тези материали създават естествен и органичен вид, който отива перфектно с летния стил, като така допринася допълнително за създаването на желаната атмосфера.

Лятно обновяване на интериора в дома 1
Източник: freepik.com

Морският спомен във вашия дом

Ако сте почитатели на морските дни и нощи, тази идея е за вас! Създайте атмосфера на плажна къща и морски бриз, като използвате морски мотиви и цветове. Как да го направите? Поставете дървени корабчета, морски звезди, миди, рапани или въжета върху полиците или рафтовете в дома ви. Ето тук за помощници декоратори може да назначите децата ви, които най-вероятно обичат да търсят красиви миди и рапани. Заложете на свежи цветове като синьо и бяло за текстилните аксесоари, мебели и завеси. Добавете и свещички с аромат напомнящ на морският бриз.

Лятно обновяване на интериора в дома 2
Източник: freepik.com

Изкуство от природата

Използвайте намерени елементи от природата за декорация като например раковини, дървени пръчки или цветя, камъни или плажни сувенири. Звучи необичайно, нали? Но повярвайте ни – с малко въображение и вдъхновение със сигурност ще създадете произведения на изкуството! Използвайте ги като уникални и забавни детайли в интериора ви. А защо да не включите и децата в изработката им? Това ще бъде интересна и нова семейна активност, която обещава много забава и усмивки.

Лятно обновяване на интериора в дома 3
Източник: pexels.com

Минималистичен дизайн

В днешно време разполагаме с все по-малко свободно време и не всеки има възможността да украсява за лятото. А може би просто сте почитатели на по-семплите неща. Затова приветствайте лятото с минимализъм и опростен дизайн. Изберете мебели с чисти, елегантни линии и свежи цветове, които да създават усещане за простор и свобода във вашия дом. Добавете орнаменти или тапети с фигурки, които да ви напомнят на любимото море, докато прекарвате времето у дома си.

Лятно обновяване на интериора в дома 4
Източник: pexels.com

С тези свежи идеи за мебелиране и декорация, вашето жилище ще се превърне в приветливо и стилно пространство, готово да посрещне лятото в пълния му блясък. Надяваме се, че сме ви вдъхновили! А в случай, че имате нужда от помощ, екипът на Имоти Доверие винаги е на разположение! Потърсете ни още днес!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *