Барбекю в градината – идеи и съвети

Вече в разгара на лятото, мисълта за обяд или вечеря на открито, придружени от ароматна скара и добре прекарано време със семейство и приятели, се превръща в неустоимо изживяване. Точно заради това градинското барбекю е един от най-обичаните начини за прекарване на време на открито в компанията на близките ни и любими приятели. Чудите се как да си създадете този градински рай? Ето и нашите идеи.

Избиране на място за барбекюто

Изборът на подходящо място за барбекю е ключов елемент от успешната организация на къта. Разгледайте внимателно опциите и вземете предвид размера, достъпността, закрилата, безопасността и атмосферата на мястото. На първо място е важно да вземете предвид безопасността. Барбекюто не бива да бъде разположено в близост до дървета, мебели или лесно запалими обекти. Също така не бива да го поставяте под тенти и навеси, които биха могли да се запалят. А за да може самият кът, където ще се насладите на любимата скара, да е комфортен, то трябва да го разположите на сянка.

Барбекю в градината - идеи и съвети 1
Източник: freepik.com

Изборът на барбекю

Има много видове барбекюта на пазара – от традиционните въгленови и газови до модерни инфрачервени. Въгленовите барбекюта предоставят класическия аромат и вкус на скарата, на който всеки иска да се наслади, докато газовите са по-лесни за управление и по-бързи за разпалване. Независимо от избора, важно е да се уверите, че барбекюто ви отговаря на нуждите и предпочитанията ви.

Барбекю в градината - идеи и съвети 2
Източник: unsplash.com

Създаване на уютна атмосфера

За да се насладите на хубави моменти, е важно да осигурете уютна и приятна градина за вашия барбекю кът. Обзаведете го с маси и столове, които са удобни, украсете с няколко градински свещи или фенери за задушевна атмосфера по време на вечерните часове. За допълнителен комфорт поставете меки възглавнички, както и няколко леки одеяла в близост, в случай, че стане хладно. Ако имате деца, осигурете зона за тях с играчки и занимания, където да се забавляват, докато вие приготвяте с нетърпение храната от горещото барбекю.

Барбекю в градината - идеи и съвети 3
Източник: pexels.com

Безопасно готвене и сигурност

Макар и вече да споменахме за сигурността, то е важно да наблегнем на този аспект отново. Когато започнете да готвите на барбекюто, се уверете, че спазвате основните правила за безопасност. Поставете го на равна повърхност, далече от запалими материали и строителни елементи. Използвайте подходящи инструменти и ръкавици за готвене, за да се предпазите от изгаряне. Не забравяйте също да използвате термометър за храната, за да се уверите, че е готова.

Барбекю в градината - идеи и съвети 4
Източник: pexels.com

Барбекюто в градината е перфектната възможност да създадете специални спомени с приятели и семейство. Организирайте си времето предварително, изберете вкусни храни, подгответе градината си и се наслаждавайте на безценни моменти заедно.

Още идеи за градинското и дворно пространство можете да намерите тук:

Градината като място за игра – сбъдната детска мечта

Басейн в двора – мечтата на всяко дете

Как да превърнем двора в място за отдих?

Без значение дали търсите дом с голям двор, в който да можете да можете да релаксирате сред природата, или апартамент, който да обзаведете уютно, ние, от Имоти Доверие, ще Ви помогнем да намерите мечтания дом. Обадете ни се още сега!

Източник на заглавно изображение: gardeningetc.com

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *