Декоративна камина у дома – мечтаният уют

Студените месеци вече са тук и е започваме да прекарваме все повече време у дома. Любим и мечтан сценарий за всички нас е да се сгушим до камината с хубава книга и меко одеяло и да се насладим на уют и топлина. Ето и нашата тайна – тази мечта лесно може да бъде осъществена без много усилия и разходи. Поставянето на декоративна камина е идеалната алтернатива! Да, тя не топли наистина, но пък уютът, който ще внесе у дома е незаменим. Ето и нашите идеите. 

Дървена камина

Знаем колко необичайно и странно звучи съчетанието дървена камина, но ни имайте доверие! Тъй като говорим за камина, която няма да служи за отоплително тяло, а като красива декорация, то спокойно можете да заложите на дървото като материал. Ако сте от хората, които обичат сами да изпълняват проектите вкъщи, това е следващото предизвикателство за вас! Направете си сами камина от дървени дъски, кат за тази цел ще ви е нужен повече материал и търпение, за да издълбаете елементите, които ще завършат визията по най-добрия начин. Стъпките са няколко. Първо изрежете дъски за рамката и я сглобете. След това подгответе крачета, които да залепите към рамката. Изшлайфайте дървото, за да е гладко, като по желание може да боядисате камината. Ако работата тип “направи си сам” не е по ваш вкус, то има и декоративни дървени камини, които могат да бъдат закупени.

Декоративна камина у дома – мечтаният уют 1
Източник: marthastewart.com

Декоративна камина

Както споменахме, има и множество декоративни камини, които могат да бъдат закупени. Предлагат се такива в най-различни стилове – по-модерни за модерния градски доми или такива във викториански стил за домът, който е обзаведен в стил рустик. Необходимо е само да разгледате предложенията и да се спрете на това, което ще подхожда на дома ви най-много. За да създадете усещането за топлина, може да поставите големи декоративни свещи, които се “запалват с дистанционно”. Може да аранжирате и с истински дървета, за да добавите елемент на автентичност.

Конзолна маса

Възможностите за импровизация са безкрайни. Затова и конзолната маса също лесно може да ви помогне да създадете илюзия за камина. Поставете я опряна в стената, като отдолу подредете дърва, за да заприлича на истинска камина. Може да добавите декоративна решетка за камина, за да създадете илюзията за истинска камина. Монтирайте телевизор над масата и включете видео със запалена камина и звуци за пълен ефект. Тази идея може да бъде приспособена към всеки един стил. Трябва само предварително да разгледате различни алтернативи и да изберете тази, която ви допада най-много.

Декоративна камина у дома – мечтаният уют 2
Източник: unsplash.com

Електрическа камина

Макар и електрическите камина да са вид отоплителни тела, то това е най-доброто от двата свята – едновременно предлага топлина и незаменим декоративен елемент у дома. Тя се монтира лесно, не изисква специална ежедневна поддръжка и почистване. Това е прави идеалното решение за модерния градски дом. Тъй като вече сме си говорили за електрическата камина, то нека разгледаме декоративния елемент. Ако имате достатъчно пространство, то ви препоръчваме да се спрете на електрическа камина с облицовка. Облицовката се монтира пред стената, като можете да избирате между дървена или каменна – съобразено със стила на дома Ви и това, което търсите – по-модерно или по-уютно усещане. Чудесно е и че можете да контролирате яркостта и цвета на пламъците – така ще можете да създаде много уютна и спокойна атмосфера вечерите, когато имате нужда от почивка.

Декоративна камина у дома – мечтаният уют 3
Източник: freepik.com

Още статии на тема отопление ще откриете тук:

Системи за стенно отопление – подходяща алтернатива ли са?

Оптимизиране на отоплението у дома – полезни съвети

За още съвети или нужда от консултация, ние от Имоти Доверие сме винаги насреща! Обадете ни се още сега!

Източник на заглавно изображение: bhg.com

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *