Романтична обстановка в спалнята – идеи и съвети

Домът е мястото, където е сърцето ни, но спалнята е мястото, където живее душата ни. Това е пространството от дома, където можем да се насладим на спокойствие и заслужена почивка. Затова е много важно да създадем подходяща атмосфера, която да благоприятства уюта и спокойствието. Когато става въпрос за спалнята, разбира се, че я свързваме и с романтика. Романтичната обстановка в спалнята сутрин ще ви донесе позитивни емоции, а вечер – ще ви приспи ласкаво. Но не се заблуждавайте – не е нужно дизайнът да е розов и дантелен, за да постигнете нотка романтика. Ето нашите идеи как да внесете романтично усещане.

Романтична цветова палитра

За да внесете романтична нотка в спалнята, следва да заложите на любимите си успокояващи цветове. За да приложите палитра, изберете четири или пет цвята – два или три основни и един или два акцентни. Може да се консултирате със специалист или заедно с партньора ви да отделите малко време и да изберете палитрата, която ви допада най-много. Класическата палитра, която се смята за романтична, е розовата, но ако това не е вашият избор, може да заложите на други нюанси от тази палитра – оранжево, червено или топли земни тонове. Може да изберете светли и ефирни цветове като бяло, слонова кост, пастелно розово и златно. Ако предпочитате нещо по-забележително и богато, това може да са палитрите на изумруденото зелено, сапфиреното синьо и аметистовото лилаво, които ще са акцентни. Но все пак най-добрата палитра зависи от вашата индивидуалност – изберете това, което ще донесе уют и хармония в пространството.

Златни акценти

Ако не желаете да сменяте цветовата палитра в стаята, то може да заложите на златни акценти. Те ще внесат интересна нотка, която е не само романтична, но и изключително стилна, когато е съчетана по правилния начин. Може да украсите стените с картини в позлатени рамки или да добавите някоя красива златиста ваза, в която и често да слагате букет цветя. Нощните шкафчета аранжирайте със статуетки в златисто или пък заложете на нощни лампи, които са издържани в златно. А ако сте достатъчно отдадени, може да подмените обкова на мебелите, като го направите златист. И последно, но не и на последно място – светлината. Тя също трябва да е в топъл нюанс, за да е в хармония със златните акценти.

Добавете балдахин

Леглото с балдахин може би е най-класическият пример за романтичен елемент в спалнята. Още преди много време, балдахинът се е използвал, за да създаде чувствената атмосфера в спалнята. Ако сте достатъчно смели, за да заложите на балдахин, то ви предлагаме да започнете с нещо по-ефирно. Разбира се, ще се наложи да осигурете баланса в стаята. Ако поставите балдахин, то част от другите аксесоари ще трябва да бъдат преместени в другите части на стаята, защото балдахинът е достатъчен аксесоар сам по себе си. Може да добавите красив полилей и да завършите с нежни цветове. Така леглото ще бъде в центъра на вниманието.

Романтична обстановка в спалнята – идеи и съвети 1
Източник: unsplash.com

Спалното бельо

Ако леглото ви не изглежда привлекателно, то спалнята ви няма да е достатъчно романтична. Затова се погрижете спалното ви бельо да е качествено и добре изглеждащо. Ако е необходимо, отделете повече финанси, но те са вид инвестиция. Ще инвестирате в качеството на съня ви, както и за създаването на приятна и отпускаща атмосфера в спалнята. Може да експериментирате с текстури, като например сатенени чаршафи или кадифена покривка. Не забравяйте да ги съчетаете цветово с цветовата палитра на спалнята. Ако спалнята ви е с по-изчистени цветове, може да заложите на ярки чаршафи с десен. Ако спалнята ви е в по-смели цветове, то спалното бельо трябва да е по-семпло и изчистено.  

Романтична обстановка в спалнята – идеи и съвети 2
Източник: unsplash.com

Сходни теми можете да откриете тук:

5 начина да пригодите спалнята си за по-добър сън

Smart спалня – мечтано удобство

От какво се нуждае спалнята в дома ни?

Ако имате нужда от съвет за закупуване или продаване на дом, екипът на Имоти Доверие е винаги насреща за Вас! Свържете се с нас още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *