5 от най-странните легла в света

Макар и спането да е едно от най-естествените ни занимания, то когато става въпрос за него, всички си представяме едно и също – легло с удобен матрак, където да можем да се насладим на няколко блажени часа почивка. Но понякога дори не отдаваме такова значение на леглото, на което спим, защото то е подразбираща се част от дома ни. Е, оказва се, че това правило не важи за всички. Някои хора имат по-причудливи предпочитания за легла. В духа на лятното забавление ще ви представим някои от тях. 

За любителите на книги

Ако у дома имате домашна библиотека или голяма колекция от книги, то със сигурност обажавате да четете и се радвате на всякакви предмети, обвързани с това занимание. А досещали ли сте се, че дори леглото ви може да прилича на книга? Е, някой преди вас се е сетил за тази гениална идея! Същуствуват легла, които са във формата на книга, а ние сме на мнение, че това е идеалният акцент за всяка спалня на книголюбител! А и ако някой влезе в спалнята ви, то със сигурност няма да има съмнение при избора на подарък за следващия ви рожден ден! 

5 от най-странните легла в света 1
Източник: pinterest.com

За любителите на нездравосолвните храни 

Ако обичате бургери и сте редовни посетители на всички заведения, които предлагат вкусни бургери, то със сигурност ще оцените това нестандартно легло! Леглото във формата на бургер е не само страхотен акцент в дома, но и е изключително меко и удобно. Оказва се много подходящо както за малките деца, така и за хората, които обичат да колекционират необичайни вещи. А какво по-нестандартно и интересно от легло във формата на бургер? Разбира се, то със сигурност не е подходящо за вас, ако опитвате да спазвате диета. 

5 от най-странните легла в света 2
Източник: webdesignerdepot.com

Леглото на равновесието 

Ако сте от хората, които търсят равновесието във всеки аспект от живота ви, то леглото на равновесието е точният нестандартен избор за вас! То следва китайската философия за Ин и Ян, като репрезентира по един страхотен и модерен начин идеята за дуализма между деня и нощта. Дизайнът предвижда леглото за двойки, които обичат да споделят едно пространство, като междувременно поддържат своята индивидуалност. 

Плаващо легло

Ако сте почитатели на приказките от хиляда и една нощ, то със сигурност плаващото легло ще ви напомни на летящото килимче, за което всеки от нас си е мечтаел като малък. Макар и това да е оптична илюзия, получена чрез фиксиране на леглото към стена или на по-малка платформа и светлини в долната част, то със сигурност това легло ще се превърне в страхотен акцент както в модерната, така и в по-минималистичната спалня. 

5 от най-странните легла в света 3
Източник: jamesleckyfiction.blogspot.com

Хамак на мястото на легло

 Ако сте от хората, които ментално винаги са на почивка, то това легло е чудесният избор за вас! Макар да звучи нетрадиционно, хамакът понякога се оказва много практично решение за хората, които не искат да инвестират в традиционно легло, но и не искат да се откажат от комфорта му. Хамакът, когато е достатъчно голям и стабилен, може да се окаже в чудесен заместител на леглото, защото не само е уютен, но и топъл, а и както се люлее, то може да се унесете в сладък сън неочаквано бързо. Със сигурност не е избор за всеки, но смелите от вас могат да опитат, а дори и да останат очаровани. 

5 от най-странните легла в света 4
Източник: covethouse.eu

Сходни теми можете да откриете тук:

Летен дух в спалнята

Хармонична спалня според Фън Шуй

5 начина да пригодите спалнята си за по-добър сън

Хареса ли ви някоя от нестандратните идеи за легло? Ако да, пишете ни как бихте я приложили у дома! А междувременно ние от Имоти Доверие сме винаги насреща при нужда от съвет или консултация. Екипът ни с радост ще обсъди с Вас Вашите идеи. Не се колебайте и се свържете с нас!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *