Басейн в двора – мечтата на всяко дете

Лятото дойде и Вашите деца са във ваканция от тежката учебна година. Най-вероятно се чудите се как да ги забавлявате в топлите летни дни, докато вие сте на работа или искате просто да си починете от натовареното ежедневие. На тях им е топло и игрите през горещия обяд са често невъзможни, а вие просто искате да си легнете и да се насладите на любим сериал. Решението на вашите проблеми е било пред вас дълго време – басейн! Той е перфектното решение както за игра на децата, така и за вашата почивка – по нещо за всяка възраст.

Защо да изберем басейн?

В горещите летни дни няма нищо по-приятно от това да се насладите на разхлаждаща напитка, но знаете ли кое е още по-хубаво? Точно така, разхлаждането в басейна, където можем да се насладим на приятна почивка. Заради това басейнът е приятел номер 1 на всеки човек през лятото, най-вече любимо развлечение за децата.

Басейн в двора - мечтата на всяко дете  1
Източник: pexels.com

Надуваем басейн в двора

Публичните басейни е доказано, че съдържат много микроби във водата, въпреки че има препарати за премахването им. Затова като алтернатива идва личният басейн, който е доказано по-чист, евтин, и най-важното – може да се постави навсякъде, където има вода и определено свободно място за него.

Басейн в двора - мечтата на всяко дете  2
Източник: unspalsh.com

Надуваем басейн – предимства и недостатъци

Нека започнем от това, че надуваемият басейн е лесно преносим, лесен за употреба и най-вече евтин. Не трябва и да забравяме, че е хигиеничен и безопасен както за деца, така и за възрастни, почистването става лесно и за много кратко време. Като недостатък можем да отбележим липсата на свободно място, което може да се окаже проблем. Също така е нужно голямо количество вода (зависи от големината на басейна), което със сигурност ще се отрази върху сметките в края на месеца.

Басейн в двора - мечтата на всяко дете  3
Източник: pexels.com

Басейн с бетонни основи – предимства и недостатъци

Предполагаме повечето от Вас са мечтали да си направят такъв басейн и да изпълнят тази малка мечта за тях. Да, но басейнът с бетонни основи е по-сложен за поддържане и по-скъп за направа, отколкото си мислите. Като за начало ще ви трябва голямо свободно пространство за самото създаване на басейна, но и поставянето на помпи и т.н. За да се запази самият басейн чист и безопасен за ползване ще е нужна месечна поддръжка, за да е в перфектно състояние. 

Басейн в двора - мечтата на всяко дете  4
Източник: unspash.com

Надуваем басейн или  басейн с бетонни основи 

Басейнът с бетонни основи е добра идея, но не всеки дом има нужната възможност за такъв, затова надуваемият басейн си остава предпочитан вариант от повечето хора, заради лесното му използване, начин за поддръжка и малкото пространство, което заема.

Още сходни теми можете да откриете тук:

Градината като място за игра – сбъдната детска мечта

5 начина да забавляваме децата у дома по време на ваканцията

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме щастливо лято! Екипът ни винаги е насреща при търсенето на нов дом или при нужда от съвети и консултация. Очакваме Ви!

Източник на заглавно изображение: bhg.com

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *