Дрешник в спалнята – бюджетни решения

Всяка дама си е мечтала поне веднъж за дрешник, голям колкото една стая, където да може да подреди всичките си дрехи, обувки и аксесоари и да се любува на колекцията си. Но за съжаление не всички можем да си позволим този лукс, защото предпочитаме да оползотворим стаите по други начини. Но това не означава, че трябва да се откажете от тази мечта. Напротив! Днес ще ви представим няколко креативни идеи как да отделите пространство за вашия мечтан дрешник в спалнята.

Дрешник с плъзгащи врати

Плъзгащите врати са най-доброто решение, когато става въпрос за отделяне на помещения, без да ги нарушаваме визуално. Чрез тях можете да се възползвате максимално от пространството в спалнята и да скриете един малък дрешник. Плъзгащите се врати са лесни за инсталиране, както и за интегриране в интериорния дизайн на стаята. Чрез тях можете да отделите част от пространството, където да сложите гардероб, голяма секция, за да изложите любимите си аксесоари и един скрин, където да държите останалите дрехи. Ако пространството в спалнята не ви позволява да отделите толкова голяма част, то защо да не използвате самия гардероб като разделение? Големият гардероб, който стига почти до тавана и с плъзгащи се врати, ще помогне за създаването на тази илюзия.

Дрешник в спалнята – бюджетни решения 1
Източник: stylishgermanbedrooms.co.uk

Заложете на преграда

Ако не желаете да инвестирате в плъзгащи врати, то стъклената или алуминиева преграда са чудесно решение. С тяхна помощ можете да разделите спалнята на две безпроблемно. Те се разпростират по вертикала от тавана до земята и създават не само усещането за две различни помещения, но и визуално го разделят. Ако заложите на стъклена преграда, ще придадете на помещението много по-леко усещане, като по този начин няма да усещате пространството тясно и малко. Преградите се инсталират лесно и така ви позволяват да създадете мечтания дрешник. Ако не сте почитател на стъклото, алуминиевите прегради са друга подходяща алтернатива. Може да изберете между прозрачни и замъглени, в зависимост колко уединеност търсите.

Дрешник в спалнята – бюджетни решения 2
Източник: livspace.com

Завеса за смелите дизайнери

Завесата е друга алтернатива, която се явява много по-гъвкава от преградата или вратите. За нея също не е необходим ремонт, окачва се лесно, като отново помага за обособяването на две отделни пространства. Не само, но и интериорно тя е много по-гъвкаво решение. Може за я сменяте всеки месец и така да разнообразявате дизайна на вашата спалня. За лятото може да заложите на по-ефирна завеса, докато през студените месеци по-тежката завеса ще създаде повече уют. Може да заложите и на по-нетрадиционно решение и да отделите по-малко пространство за спалнята и по-голямо такова за дрешника. Така ще можете да се подготвите спокойно сутрин. А и допълнителен плюс – ако един от вас става по-рано, вече няма да пречите на половинката си със светната лампа, защото завесата ще приглуши светлината. Решение две в едно – хитро, нали?

Дрешник в спалнята – бюджетни решения 3
Източник: ikea.com

Още интересни теми можете да откриете тук:

Уютен кът за четене у дома

Романтична обстановка в спалнята – идеи и съвети

Ако имате нужда от съвет за закупуване или продаване на дом, екипът на Имоти Доверие е винаги насреща за Вас! Свържете се с нас още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *