Тъмни цветове в кухнята – нетрадиционен стил и шик

Кухнята е мястото у дома, в което прекарваме значително време, ако сме отдадени на кулинарията и почитатели на вкусната храна. Дори и за тези, които не са главните готвачи у дома, е важно кухнята да е едновременно практична, но и стилна. Когато се замисляме за интериорни решения за кухнята, на много малко от нас ще ни хрумне да заложим на тъмна цветова гама. Но нека ви издадем една тайна – макар да изглежда нелогично, изборът на по-тъмен цвят може да придаде на кухнята повече дълбочина и интерес. Освен това наситените тъмни цветове могат да създадат топло и привлекателно пространство, което е идеално за уютни събирания. Ето и няколко идеи как да съчетаете тъмния цвят в кухнята.

Изберете тъмни цветове в топли нюанси

Ако се притеснявате, че тъмните цветове могат да внесат студенина у дома, то заложете на топлите нюанси. Наситеното кафяво, маслиненото зелено или горското такова, комбинирани особено със златни акценти ще внесат есенното настроение у дома, като ще направят кухнята изключително уютно и стилно място. А защо дори да не се замислите за лилаво? За разлика от другите тъмни цветове, лилавото има нотки на червено и розово в цялостния си оттенък, което го прави по-скоро по-топъл тъмен нюанс, отколкото по-студен. Лилавият цвят придава царственост на кухнята и все още е част от семейството на тъмните цветове. Има много нетрадиционни решения в цветовата гама – просто трябва да сте готови да експериментирате!

Тъмни цветове в кухнята - нетрадиционен стил и шик 1
Източник: freepik.com

Изтънчеността на метала

Всеки тъмен цвят може да бъде лесно разкрасен и подчертан с металик. Както споменахме, златните акценти ще са чудесен начин, по който да добавите едновременно шикозен детайл, който да контрастира на тъмния цвят и да добави към красотата и дълбочината му. Ако ви хареса идеята за лилав цвят в кухнята, медните акценти ще изглеждат изключително красиво. Бронзовите акценти са също чудесен начин да внесете елемент на стил, ако сте неуверени да заложите на златно. А ако искате да сте дръзки и смели в интериорните си решения – комбинацията от метали може да е вашето ново предизвикателство!

Тъмни цветове в кухнята - нетрадиционен стил и шик 2
Източник: houzz.com

Размяна на цветовете

Ако тъмните цветове за кухненските шкафове ви се струват прекалено, то насочете вниманието ви към друга част от кухнята. Боядисването на стените е много добър начин, по който да вкарате драматичната нотка в кухнята, като не рискувате със скъпа инвестиция. Тъмната стена може лесно да се допълни от шкафове в пастелни цветове и аксесоари в светли цветове. Тъмният цвят, на който заложите, ще разчупи бледата цветова схема, като ще добави допълнителна нотка на изтънченост и лукс.

Тъмни цветове в кухнята - нетрадиционен стил и шик 3
Източник: elledecor.com

Кухненският остров

Кухненският остров може лесно да се превърне във фокусна точка във всяка кухня. А защо да не го изберете в тъмен цвят? Така останалите шкафове могат да останат в светъл цвят, а комбинацията от тъмен кухненски остров и стени ще бъде стилна и предизвикателна! Ако черното е твърде тъмно, по-мек тъмен цвят, като сиво, синьо или лилаво, може да е перфектният избор за вас!

Тъмни цветове в кухнята - нетрадиционен стил и шик 3
Източник: freepik.com

Още сходни теми можете да откриете тук:

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – първа част

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – втора част

Ако имате нужда от съвет за закупуване или продаване на дом, екипът на Имоти Доверие е винаги насреща за Вас! Свържете се с нас още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *