Съдомиялна у дома – защо си заслужава?

Имайки предвид динамичното ни ежедневие, което е изпълнено с работа и задачи, то често вечер сме изморени не само да си сготвим, но и да измием чиниите след това. Затова и често търсим помощници у дома, особено в кухнята, които да ни улеснят и да ни спечелят малко време за почивка. Съдомиялната машина е един от необходимите електроуреди за всяка кухня, макар и не всяко домакинство да отчита на пръв поглед нейните преимущества. Ако сте се чудили какви са предимствата на съдомиялната у дома, ние ви разказваме тук.

Пестене на време

Времето за зареждане на съдомиялната машина е незначително в сравнение с индивидуалното измиване на всяка една чаша и чиния. Затова и съдомиялната спестява доста време, когато става въпрос за миене на чинии на ръка. Така докато съдовете се измиват с помощта на електроуреда, вие ще може да отделите време на друго домакинско задължение или пък да се отдадете на почивка. А и нека не забравяме колко време отнема измиването само на един мазен тиган. Със сигурност не само ще спестите време, но и усилия да се справите с неприятните мазнини.

Съдомиялна у дома – защо си заслужава? 1
Източник: freepik.com

Спестява пари

Макар и много хора да не се замислят за това предимство, то спрямо проучвания съдомиялната се явява много по-ефикасна в пестенето на пари от сметките за вода в сравнение с това да измиваме съдовете на ръка. Има и много нови модели, които са проектирани така, че да имат по-кратки цикли, които да осигуряват максимално пестене както на енергия, така и на вода.

Щади кожата на ръцете

Постоянното миене на съдове не е благоприятно за кожата, защото я изсушава и в последствие тя загрубява, дори може да се разрани, ако кожата ви е по-чувствителна. Затова и изборът на съдомиялна ще ви позволи да защитите ръцете си. Особено ако дамата у дома предимно се занимава със съдовете, то тя най-вероятно има и красив маникюр. Знам, че дори и гел лакът може да се повлияе от водата и хубавият маникюр да се развали. Макар и това да са предимно козметични проблеми, то си заслужава да се погрижите за това да предпазите кожата си добре.

Съдомиялна у дома – защо си заслужава? 2
Източник: pexels.com

Дезинфекция на съдовете

Дори след най-старателното измиване на ръка, не можем да кажем, че съдовете са дезинфекцирани. Това е функция, която единствено съдомиялната предлага. За да го направи, тя използва висока температура, която успява да премахне микробите и да остави съдовете не просто чисти, но и добре дезинфекцирани. А във времена като днешните, знаем колко е важно съдовете ни да са добре измити и дезинфекцирани.

Край на мръсните чинии наоколо

Разчистването на кухнята прави пространството не само по-добре изглеждащо, но и спомага за това да разчистим съзнанието си. За да може домът ви да бъде организиран, то е необходимо всяка вещ да си има своето място. Затова и съдомиялната би се вписала толкова добре във всеки дом – мръсните съдове отиват там, вместо да се трупат в мивката, на плота и след това да се изсушават на сушилнята.

Бонус предимство – повишена стойност на дома

Ако решите да продадете апартамента ви или да го отдавате под наем, то потенциалните купувачи/ наематели ще оценят съдомиялната машина. Това се явява предимство, защото вече все повече купувачи и наематели се интересуват от напълно обзаведени и оборудвани жилища. Висококачествената съдомиялна машина също така добавя естетическа стойност към дома ви, което може да допринесе за увеличаване на паричната му стойност. Стилната кухня с модерни уреди, които подхождат на шкафовете, несъмнено е по-привлекателна от такава, в която липсва основен уред.

Съдомиялна у дома – защо си заслужава? 3
Източник: unsplash.com

Сходни теми можете да откриете тук:

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – първа част

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – втора част

Ние от Имоти Доверие сме винаги насреща при необходимост от съвет или консултация и ще се радваме да обсъдим с Вас идеите Ви. Очакваме Ви!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *